İlimizde faaliyet gösteren 26 Amatör Spor Kulüplerine, Yeni Spor Salonumuzda malzeme dağıtımı yapıldı.

Program, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Muş Başkanı Kemal Türkan tarafından yapılan selamlama konuşmasıyla başladı. Selamlama konuşmasının ardından kürsüye çıkan Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Hamdullah Kardaş “Değerli misafirler, Muşlu sporcular olarak ulusal ve uluslararası arenada, şanlı bayrağımızı göndere çekeceğimize söz veriyoruz.” dedikten sonra tüm sporculara başarılar diledi.

 Pragramda konuşan Valimiz Aziz Yıldırım;

 Değerli başkan, çok kıymetli müdürüm, sevgili genel sekreterimiz, okul başkanlarımız ve değerli sporcular sizleri sevgiyle selamlıyorum.

 İlimizde Amatör Spor Kulübü olarak yaklaşık 22 tane aktif kulübümüz var.

 Biz bu kulüplerimize eşofman, forma, ayakkabı vs. aynı miktarda olmak üzere dağıtımı yapıyoruz. Böylelikle bir miktar üzerlerindeki yükü azaltmaya çalışıyoruz. Gönül ister ki herkese daha fazla yardım edelim lakin yapamıyoruz.

 Bu spor kulüplerine amatör denmesinde ki amaç sporun yapılmasında gönüllüğün önde gelmesinden dolayıdır. Yetenekli sporcularımızın iyi yerlere gelmeleri en büyük temennimizdir. Kabiliyetli olan çocuklarımız kendilerini belli etmekle beraber, eğitimlerini de bu yönde sürdürmeyi Spor Liselerine yahut Beden Eğitimi ve Spor Okullarına yönelmektedirler. Tüm sporcu kardeşlerimize bu yolda başarılar diliyorum. Keyifli mücadelelerini inşallah hep birlikte izleriz.” Dedi.

 Valimiz Aziz Yıldırım’a ve İl Müdürümüz Hamdullah Kardaş’a Amatör Spor Kulüplerine katkılarından dolayı Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Muş Başkanı Kemal Türkan tarafından bir plaket hediye edildi.

 Daha sonra Valimiz Aziz Yıldırım, İl Müdürümüz Hamdullah Kardaş ve beraberindeki heyet kulüp başkanlarına ve sporculara malzemelerini dağıttı. Program sporcular ve kulüp başkanları ile Valimiz Aziz Yıldırım’ın hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.