Sporun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, çocuk ve gençlerimizin spora teşvik edilmesi, her yaştaki vatandaşımızın sağlıklı bir yaşam için beden eğitimi ve spor faaliyetlerine katılımın sağlanması amacıyla 21-25 Nisan 2019 tarihleri arasında farkındalık oluşturmak amacıyla “Haydi Muş Spora” sloganı ile 22 Branşta ‘Muş Olimpiyatları’ gerçekleştirilecektir.

Açılış tarihimiz olan 21 Nisan pazar günü Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde geliştirilen Mehter takımıyla Valiliğimizin önünden şehir stadyumuna halkımız ve sporcularımızla beraber kortej yürüyüşü gerçekleştirilecek. Stadımızda mahalle ve köylerimizin spora olan ilgisini arttırmak amacıyla mahalle ve köy muhtarlarımız arasında futbol farkındalık maçı yapılacaktır. Etkinlik kapsamında İlimizde ilk defa yapılacak olan Atlı Okçuluk gösterileri yanında Halkoyunları, Okçuluk, Güreş, Eskrim, Taekwondo, Karate ve Atletizm etkinlikleri olacak.

22 Nisan Pazartesi günü ilimizde ilk defa yapacağımız Bisiklet yarışı 23 Nisan Salı günü geniş katılımlı Halk Koşusu, ilimizde ilk defa yapılacak Yüzme yarışı, 24 Nisan Çarşamba günü istasyon caddesinde Tekerlekli Kayak yarışı ve 25 Nisan Perşembe Su Sporları faaliyeti kapsamında İlimizin tanıtımı açısından önemli bir yeri olan Tarihi Murat Köprüsünde Rafting ve Kano faaliyeti yapılacaktır. Faaliyet sonrası Mehter takımı ve Halkoyunları gösterisiyle program sonlanacaktır. Ayrıca gençlerimize ve sporcularımıza valiliğimiz tarafından Spor malzemesi dağıtımı yapılacaktır.

21-25 Nisan tarihleri arasında 5 gün boyunca yapılacak olan Okçuluk, Atletizm, Badminton, Tenis, Karate, Voleybol, Satranç, Taekwondo, Masa Tenisi, Basketbol, Eskrim, Güreş, Boks, Hentbol, Bilardo ve Judo müsabakaları tüm sporcu ve halkımıza açık olacaktır.

Bilgi ve müracaat için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürlüğü ile iletişime geçilmelidir.

İletişim Numarası :0436 216 11 41