Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın ‘Futbolun Ustaları Geleceğin Yıldızlarıyla Buluşuyor’ projesi kapsamında, Türk futbolunun efsane futbolcuları, çözüm sürecine destek için Muş'a geldi. Futbolun ustaları Tanju Çolak, Hami Mandıralı, Hasan Şaş, Ali Gültiken ve Semih Yuvakuran, geldikleri Muş'ta düzenlenen etkinliklere katıldı.

Vali Vedat Büyükersoy'un katıldığı akşam yemeğinde futbolculara Muş üzümü ikram edildi, yöresel oyunlar izletildi. Gecede konuşan efsane gölcü Tanju Çolak, “Bizler bugün gençler için Muş'a geldik. Bizler barış sürecine destek ve dostluk köprüsü kurmak  için buradayız. Burada gençler ile bir araya gelip, maç yapacağız. Caddelerde yürüyeceğiz. Amacımız buradaki insanları ziyaret etmek, onlarla kucaklaşmak. Bizi her zaman televizyondan izliyorlar. 'Bizi televizyondan izlemesinler. Onların yanına gidelim' dedik. Yani bir dostluk köprüsü kurmak için buradayız ” dedi. 

Daha sonra söz alan Ali Gültiken, Muş'ta olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, ''Çok güzel projenin içerisinde hem kendimiz hem ülkemiz hem gençliğimiz sporumuz adına hakikaten önemli adımlar atıyoruz. Başlangıç noktası büyük bir heyecan olarak start aldı. Heyecanımız her gün daha da artıyor. Ülkemizin çok nadide yerlerine gidiyoruz. Güzel insanlarla karşılaşıyoruz. Yereldeyiz sizlerin sıkıntılarını dinliyoruz. Devletimizle beraber burada onların temsilcileri vasıtasıyla paylaşıyoruz'' diye konuştu.