Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. 

Bakan Çağatay Kılıç, mesajında, şunları kaydetti:
"'Ben sporcunun zeki, çevik ve aynı zamanda ahlaklısını severim' sözünü temel ilkemiz olarak kabul ettiğimiz Gazi Mustafa Kemal'in bizlere gösterdiği hedeflere gençlik ve spor yatırımlarımızla, sportif başarılarımızla, zeki, çevik ve ahlaklı sporcularımızla ulaşacağımıza dair inancımı bir kez daha vurgulamak isterim. 

Ülkemizin en önemli değeri olan gençlerimizle Türkiye'yi 2023, 2053, 2071 hedeflerimize ulaştırmayı kendimize en önemli görev olarak görüyoruz. O'nun bizlere miras bıraktığı bu kutsal emaneti her geçen gün daha da geliştirmek, bizim hem Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşlarına, hem de ecdadımıza ve geleceğimize borcumuzdur.

Genç kardeşlerimizin Cumhuriyet'i ilelebet yaşatma ve kazanımlarımızı ileriye götürme konusunda güçlü bir iradeye sahip olduğunu bilmenin rahatlığı ve mutluluğu içerisindeyim. Gelecek nesillerin de, aynı anlayışla sorumluluklarını yerine getireceğinden şüphemiz yok.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyet'imizin kurucusu, büyük komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyorum."