Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen "Şehirler ve Kültürler-Yörelerimiz Projesi” kapsamında 480 öğrenci, Muş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından toplamda 12 otobüs ile Diyarbakır, Van, Mardin, Bitlis, Erzurum gibi tarihi ve kültürel şehirlerimizi, değerlerimizi gençlik liderlerinin gözetiminde gezdiler.
            Muş Gençlik Merkezi önünden hareket eden otobüsler ile yolculuğa başlayan Muşlu gençler farklı coğrafi bölgelerde yaşayan kişilerle tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları amacıyla toplamda 480 öğrenci ile Diyarbakır, Van, Mardin, Bitlis, Erzurum gibi şehirleri gezerek yaptılar. Gezilere katılan gençlere mola ve dinlenme aralarında ise Gençlik Liderleri tarafından Gençlik ve spor Bakanlığı’nın başlatmış olduğu projeler, Gönüllülük Programları gibi farklı etkinlikler anlatıldı.
           
15 Nisan da başlayan proje 17 Haziran 2015 tarihine kadar devam edecek. Gerçekleştirilecek olan 'Şehirler ve Kültürler - Yörelerimiz' projesi ile İlimizden 1600 genç tarihi ve kültürel değerlerini daha yakından tanıma imkanı bulacak.

Başvurular için Muş Gençlik Merkezimize kayıtlar devam etmektedir.