Muş Gençlik Merkezimiz, başarılı bir sezonu geride bıraktı. Merkezimiz bünyesinde açılan kurslar, kültürel ve sosyal etkinliklerle binlerce kişi merkez hizmetlerinden faydalandı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´müze bağlı Muş Gençlik Merkezimiz, idari kadrosu, gönüllü üyeleri, gençlik liderleriyle birlikte çok verimli bir yılı geride bırakmış olmanın gururunu yaşıyor. Yetişkinlere ve çocuklara yönelik birçok sosyal, kültürel ve sportif faaliyet veren merkez, bu çalışmalarıyla binlerce insana ulaşmaya başladı. Açmış olduğu birbirinden farklı 33 kurs ile bin 810 kişiye hizmet veren Gençlik Merkezi´ne kursların 29´unda Halk Eğitim Merkezi İl Müdürlüğü tarafından eğitmen desteği verildi. Öğrencilerle ilgili faaliyetlerde ise İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün destek verdiği Gençlik Merkezi, faaliyetlerinde birçok kurumla da işbirliği içerisinde bulunarak örnek çalışmalara imza attı. 7 yaşından 45 yaşa kadar çok geniş bir yaş aralığına hizmet veren kurum, şimdi ise yaz kurslarıyla Muş halkına hizmet vermeyi amaçlıyor. Yılın 12 ayı boyunca kurs ve etkinlikler için başvuru alan merkez, bunun yanı sıra özellikle Muş Alparslan Üniversitesi ve il merkezinde bulunan bazı liselerin sosyal sorumluluk projelerine de destekler vererek hizmet yelpazesini geniş tutmaya çalışıyor.

Amaç; Muş halkına en iyi hizmeti sağlamak

Muş Gençlik Merkezi´nin bu anlamlı ve geniş çaplı hizmetlerinde mesai gözetmeksizin çalışan Kurum Müdürü Murat Karataş, konu hizmet etmek olunca yorgunluğu unuttuklarını belirtti. Muş halkına en iyi hizmeti verebilmek için kurum personelleri, eğitmenleri ve gençlik liderleriyle sıkı bir çalışma temposu içinde olduklarına değinen Karataş, bu yıl çok verimli bir sezonu geride bırakmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. İlk olarak kurum bünyesinde açmış oldukları kurslara değinen Karataş: “2014-2015 eğitim-öğretim yılında Gençlik Merkezimizde 33 tane kurs açtık. Bu 33 kursun 29´unu Halk Eğitim Merkezi bünyesinde açmış bulunmaktayız. Bu kurslarımıza yaklaşık bin 810 kişi başvuru yaptı. Yıl boyunca açmış olduğumuz bu kurslarımız içerisinde bağlama, gitar, tekvando, judo, karate, resim, ebru, dikiş-nakış, step-aerobik gibi kurslar vardı. Kurslarımızda genele olarak 7-29 yaş arası vatandaşlarımız vardı ancak step-aerobik kursumuzda 45 yaş civarı bayanlarımızda eğitim aldılar. Gençlik Merkezimizin amacı okul sonrası çocukların zamanlarını sokaklarda değil de gelip merkezimizde geçirmeleridir. Çocuklarımız burada hem sportif olarak hem sanatsal olarak kendisini geliştirir. Çocuklarımız bu şekilde kötü alışkanlıklardan ve madde bağımlılığından uzak durabilir. Step aerobik kursunu obezitenin önüne geçebilmek için açtık. Bayanlarımız hem spor yapıyor hem de burada güzel vakit geçiriyorlar. Dikiş-nakış kursumuz ile kadınlarımız hem meslek öğreniyor hem güzel vakit geçirip sosyalleşiyor hem de aile bütçelerine katkı sunma imkanı kazanmış oluyorlar. Biz bu anlamda tüm halkımızı Gençlik Merkezimize davet ediyoruz. Kurslarımız için 12 ay boyunca başvuru almaktayız. Gayemiz halkımıza olabildiğince kaliteli ve güzel vakit geçirme olanağı sağlamak” dedi.

Gezi programlarından üç bine yakın kişi yararlanıyor

Karataş, merkez bünyesinde genel müdürlüğün sağladığı ödeneklerle çevre illere geziler düzenlediklerini belirtti. Şehirler ve Kültürler projesinin yanı sıra Gezi ve Doğa Kampları da düzenlemekte olduklarını belirten Karataş: “Bunun dışında Genel Müdürlüğümüzün projesi ile Şehirler ve Kültürler projemizi hayata geçirdik. Bize bin 600 kişilik bir kontenjan verilmişti, bu bin 600 kişiyi çevre illerimize gezilere gönderdik. Bu gezilerde katılımcılarımıza Gençlik Merkezimizde görev yapan gençlik liderlerimiz de eşlik ettiler. Gezilerimize il merkezimizden ve ilçelerden öğrencilerimizi götürdük. Bu gezilerimizde katılımcılar ücretsiz olarak farklı şehirleri, kültürleri ve insanları tanıma fırsatı buldular. Bunun yanı sıra Gezi ve Doğa kampları düzenledik. Yine Genel Müdürlüğümüzün vermiş olduğu kontenjan sayesinde bin 350 kişiyi Antalya, Manisa, Bolu, Mersin, Hatay ve Kırşehir illerine yaz boyunca gezilere götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

Karataş, sosyal sorumluluk çalışmalarına değindi

Bu hizmetlerin yanı sıra köy çocuklarının eğitimine katkı sağlamak, kültürel mirasları tanıtmak ve yardıma muhtaç ailelere el uzatmak anlamında da çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Karataş: “Ayrıca Genç Dönüşüm adlı bir projemiz oldu. Bu projemiz kapsamında sınav sonrasında 60 tane gönüllü liderimizle birlikte topladığımız kırtasiye malzemelerimizi okullara götürdük. Yıl boyunca birçok köy okulumuza bu kırtasiye malzemelerini dağıttık, boya ihtiyacı bulunan okullarda boya işlemleri yaptık. Bunun yanı sıra belirli günlerde cami ziyaretlerimiz oldu. Hastane ziyaretlerimiz oldu. Fakir ailelere çeşitli yardımlarda bulunduk. Tabi annelerimizi de unutmadık, 8 Mart Dünya Anneler Günü´nde annelerimizi kutladık. Öğrenciler ve gönüllülerimizle birlikte duyarlılık oluşturmak amacıyla çevre temizliği yaptık. Şu anda merkezimizde bin 541 tane gönüllü üyemiz bulunuyor. Tabi bunları yaparken 8 tanesi aktif olmak üzere toplam 50 tane gençlik liderimizle birlikte bu çalışmalarımız yürüttük” dedi. Karataş, açıklamasının son bölümünde ise bu çalışmalarda kendilerine büyük destekleri olan kurum ve kişilere teşekkür etti. Karataş konuşmasını şu sözlerle noktaladı: “Bize bu çalışmalarda büyük destek veren Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali Kartal´a, İl Milli Eğitim Müdürümüz Cevdet Arslan´a, Halk Eğitim Merkezi İl Müdürümüz Vedat Beyazduman´a ve destek veren diğer kurumlarımıza çok teşekkür ederim.”