Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında hazırlanan ve ilimizde il müdürlükleri organizasyonunda düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği, dün Şehir Stadyumu´nda yapıldı. Mehmet Zafer Çağlayan İlkokulu, 100. Yıl Zafer Ortaokulu, Muş Türk Telekom Ortaokulu ve İlyas Sami Ortaokulu´ndan 120´ye yakın öğrencinin katıldığı şenlik, sabah saat 10.00´da başladı. Halat çekme, ağırlık atma, mendil kapmaca ve koşu, engel atlama gibi parkurların bulunduğu oyunun yer aldığı şenliğe Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali Kartal, İl Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Spor Şube Müdürü Hamdullah Kardaş, Gençlik Merkezi Müdürü Murat Karataş, öğrenci ve kurum çalışanları katıldı. İl Müdürümüz Kartal´ın da kurum personelleriyle kısa bir süre voleybol oynadığı şenlik keyifli görüntülere sahne oldu. Birbirinden çekişmeli yarışmalarda rakiplerini yenerek kupaya uzanmak isteyen öğrenciler, yarışmadan çok işin eğlence tarafındaydılar. Şenliğin sonunda dereceye giren öğrencilere kupaları takdim edildi.

“Amaç, Çocuklar Arasındaki İletişimi Sağlamak”

İki bakanlık arasında imzalanan protokol ile düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği ile temel amaçlarının vaktini internet kafelerde bilgisayar başında geçiren, sosyallikten uzaklaşan yeni nesli sporla, geleneksel oyunlarla buluşturmak olduğunu ifade eden Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali Kartal: “Milli Eğitim Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında yapılan protokol gereği bu yıl Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği´nin ikincisi düzenleniyor. Tabi bu protokol yapılırken buradaki en büyük amaç şu; bizim çocukluğumuzda, gençliğimizde veya bizden öncekilerin oynamış olduğu oyunları tekrar hayata geçirmek, böylece çocuklar arasındaki o sıcaklığı sağlamak. Çünkü şu anki gençliğimiz ya internet kafelerde ya evlerinde bilgisayar başında cep telefonlarında mesajlaşıyorlar. Böylelikle çevresindeki tüm insanlarla iletişimini koparmış durumda. Buradaki amaç tekrar bu çocukları kendi akranları arasına yönlendirmek, bu çocuklar arasındaki iletişimi sağlamak ve eskiden zevkle oynanan bu oyunları yeniden canlandırmak” dedi.

 

“Hem Yarışma Hem De Şenlik Havasında Yapıyoruz”

Kartal konuşmasının devamında: “Tabi bu oyunlar yapılırken ilk önce okullarda bir eliminasyon sistemi yapılmakta. Yıl boyunca elemeler yapıldıktan sonra sene sonunda finallere kalan okulları buraya alıyoruz, bu sene 5 okulumuz burada. Bu okullar içerisinde sek sek oyunudur, ip atlama oyunudur, 3 adım atlama gibi oyunlarla bu çocuklar arasında hem yarışma hem de şenlik havasında yapıyoruz. Burada önemli olan sadece yarışma değil çocuklar arasında o şenlik havasını da oluşturmak. Bu amaçla yarışmayı yapıyoruz. Burada emeği geçen Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, Milli Eğitim Bakanlığımıza, Muş Valiliğimize, okullarımıza, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına, öğretmen ve öğrencilerimiz ile basın mensuplarına çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.