Başarılı Sporcularımız Sayın Valimiz Seddar Yavuz tarafından ödüllendirildi. Sporcular ve eğitmenlerini kabul eden Sayın Valimiz Seddar Yavuz, gençleri almış oldukları derecelerinden dolayı tebrik etti. 

27-29 Mayıs tarihleri arasında Sırbistan'ın ev sahipliği yaptığı 11 ülkeden 831 sporcunun katıldığı 21. Çocuklar Balkan Karate Şampiyonası'nda 12 Yaş Bay Kumite 35 Kg ‘da İlimizi ve Ülkemizi temsil eden Muhammed Taha Yıldırım Balkan Şampiyonası 1.si oldu.

Ayrıca Türkiye Boks Federasyonu Başkanlığının 27 Mayıs – 03 Haziran 2016 tarihleri arasında Mersin Erdemli ilçesinde yapılan Türkiye Üst Minikler Ferdi Boks Şampiyonasına 51 İl’den 521 Sporcunun katıldığı müsabakalarda ise ilimizi temsil eden 50 Kg.da Volkan Şahin Türkiye 1.si oldu yine aynı şampiyona da 44.5 Kg.da Emir Sağlık Türkiye 2.si ve 54 Kg.da Yunus Emre Sertkaya Türkiye 3.sü oldu.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali Kartal, Karate Milli Takım Antrenörümüz Mehmet Topal ve Boks Milli Takım Antrenörümüz Eyyüp Sezgin’in de hazır bulunduğu programda Sayın Valimiz Sporcular hakkında bilgi aldı.

Öğrencileri ve eğitmenlerini kutlayan Sayın Valimiz Seddar Yavuz; "Türkiye şampiyonası ve uluslararası yarışmalarda ay yıldızlı al bayrağımızı temsil etmeniz, 79 milyonu temsil etmeniz, bizim için ayrıca bir sevinç ve gurur kaynağı olmuştur. Çünkü bunlar herkese nasip olmayacak özelliklerdir. Hepinizin alınlarından öperek, tebrik ediyor, kutluyorum. Valilik olarak da her daim sizlerin yanında olduğumuzu, sizleri desteklediğimizi bilmenizi isterim." Dedi.

Sporun aslında kolay gibi görünen ama zor bir uğraş olduğunu, disiplinli çalışmayı gerektirdiğini, yenilmeyi, hazmetmeyi öğreten, dolayısıyla kişileri olgunlaştıran bir uğraş olduğunu belirten Sayın Valimiz, sporun aslında ahlaken de insanları geliştirdiğini ifade etti. Sayın Valimiz konuşmasının ardından sporcularımızı altınla ödüllendirdi.