Ufuk 2020 dünyanın en büyük bütçeli AR-GE ve inovasyon programı olmakla birlikte TÜBİTAK tarafından yürütülmekte olup program dahilinde proje ve burs fırsatları sağlamaktadır.    

Web ara yüzünde Ufuk2020 proje yada burslarında yer alma fırsatını yakalamış Türk Sanayi Şirketleri, KOBİ’leri yada Türk Üniversiteleri ve Akademisyenlerin çalışmaları, OECD etki analizi güncel parametreleri ile uyumlu bir şekilde kullanıcılara arz edilmektedir.

Türkiye’nin tüm Uluslararası araştırma ve inovasyon işbirliği faaliyetlerini yansıtırken iş birliği yapılmış/yapılmakta olan 120’nin üzerinde ki ülkenin çok önemli parametrelerine Türkiye ile karşılaştırmalı bir biçimde ayrıca yer verilmektedir. Her bir ülkenin ve ülkemizin  AR-GE harcamaları, bilimsel yayınları, patent sayıları, dış ticaret verileri ve açık çağrılar gibi bir çok faydalı veri kullanıcı ile buluşmaktadır.

www.Ufuk2020.org.tr yukarıda özetlenen bilgilerin yanı sıra Türkiye’nin TÜBİTAK aracılığıyla kurduğu ve yürüttüğü tüm Uluslararası ikili ve çok taraflı bilimsel ve teknolojik iş birliklerini de nitelik ve nicelik bakımdan kullanıcısıyla paylaşmaktadır.

 

Sizde, Ar-Ge ve inovasyon projelerinizi Ufuk 2020 desteği ile dünyaya taşımayı ister misiniz?