19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Valilik binası önünde tören düzenlendi. İlk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binamızın önünden Muş Valiliği´ne kadar ay yıldızlı bayraklarla gençlik yürüyüşü yapıldı. Vali Seddar YAVUZ, Belediye Başkanı Feyat ASYA, Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Cem KAROĞLU, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer SÖNMEZ ve eşi, Vali Yardımcıları Ali SAKAR ve Abdullah Seçkin KOÇAK, İl Emniyet Müdürü Zafer AKTAŞ, kurum amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 19 Mayıs 1919 Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 98. yıldönümü töreninde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Hamdullah KARDAŞ bir konuşma yaptı.

İl Müdürümüz KARDAŞ“ Sayın Valim, protokolün değerli üyeleri, Ay Yıldızlı Bayrağımıza damarlarındaki asil kandan al rengini veren şühedanın şerefli torunları sevgili gençler; Sizleri Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 98 yıl önce 19 Mayıs 1919’da Samsun’da vatanperver yurttaşlarımızı selamlarken taşıdığı milli mücadele duygusuyla selamlıyorum.
Sevgili Gençler; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Milli Egemenlik ilkesi ile Türkiye Cumhuriyetinin birlik ve bütünlüğü sağlanmış, geçmişten bugüne yakın tarihte de yaşadığımız üzere çarenin ancak ve ancak millette olduğu şefaatle tescillenmiştir. Bilinmelidir ki, her karışı şehit kanıyla bedellenmiş bu topraklar üzerine kurulu Türkiye Cumhuriyeti Devleti, aramıza nifak tohumları ekmeye çalışan ve ülkemiz üzerinde emelleri bulunanların tüm çabalarına rağmen dimdik ayakta olmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu.

Konuşmasının devamında gençlere seslenen KARDAŞ: “Bugün; istikbalimizin temellerinin atıldığı günün yıldönümüdür. Bugün milletimizin kazandığı zaferlerle dünyayı hayrete düşürdüğü günün yıldönümüdür. Bugün yeniden dirilişimizin yıldönümüdür. Bugünü vesile kılarak Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve bu vatanın ulvi amaçları için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ‘Emanetiniz namusumuzdur’ diyerek rahmet, minnet ve saygıyla anarken geleceğimizi emanet edeceğimiz siz sevgili gençlerin alnından öpüyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınız kutlu olsun” ifadelerini kullandı.

Gösteriler Büyük Beğeni Topladı

İlk olarak taekwondo kursunun minik öğrencileri sahne aldı. Öğrenciler, yaptıkları gösterilerle tüm katılımcılardan alkış aldılar. Miniklerin ardından sırasıyla jimnastik ve eskrim dallarında gösteriler yapıldı. Bu sportif gösterilerde katılımcılar tarafından dikkatle izlendi. Alanda kurulan tenis, bilek güreşi ve basketbol, dart stantlarının gezilmesinin ardından  Vali Seddar YAVUZ ve Garnizon Komutanı Piyade Kurmay Albay Cem KAROĞLU tarafından çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ödül töreni sonrası program sona erdi.