Sivas'tan Muş'a atanan eskrim antrenörü Burak Özdemir, göreve başladıktan sonra kurs açılması için çalışmalara başladı. Gerekli onayların alınmasının ardından açılan kursumuza ilk etapta 10 sporcu katıldı. Kapalı spor salonumuzda düzenlenen kursta çocuklara eskrim eğitimi veriliyor. 
Sosyal ve sportif tesis eksikliklerinin tamamlanmasından sonra birçok spor branşını açtıklarını belirten Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Hamdullah Kardaş, “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Spor Genel Müdürlüğü desteği ile ilimizde çok güzel tesisler yapıldı ve birçok eksik giderildi. İlimize birçok antrenör gönderildi ve birçok değişik alanlarda sportif faaliyetler göstermekteyiz. Atletizm, Güreş, Kayak ve Boks gibi branşlarda çok güzel derecelerimiz var. Hem Türkiye’de hem de dünya çapında çok güzel dereceler var. Bu nedenle eskrim spor branşında da gerek ülkemiz gerekse uluslararası müsabakalarda çok güzel dereceler alacaklarına inanıyoruz. Bizim en büyük isteğimiz birçok alanda Muşlu sporcularımızın başarılı olmasıdır. Çünkü Muşlu çocuklarımız sportif alanlarında çok başarılıdırlar ve bizde bu başarının daha da artmasını temenni ediyoruz” dedi.

Kursla ilgili açıklamalarda bulunan Burak Özdemir, "Atandıktan sonra hemen kurs çalışmalarına başladık ve kursu açtık. İlk olarak 10 öğrenciyle başladık. Şu anda yoğun bir ilgi var, 30 sporcuya kadar çıktık. Muşlu çocuklara ve sporculara inanıyorum. Bu şehirden ulusal ve uluslar arası müsabakalarda ülkemizi eskrim sporunda temsil edecek sporcular çıkacağına inanıyorum" dedi.