Türkiye Spor Bilgi Bankası Projesi ile ilgili veri giriş eğitimi programı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın katılımıyla yapıldı. 


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından tüm ülke genelinde yürütülen Türkiye Spor Bilgi Bankası Projesi ile 81 ilimizdeki spor tesisleri ve taşınmazlar sayısal ortama aktarılacak ve akıllı haritalar sayesinde internet üzerinden o tesis ile ilgili tüm verilere ulaşılabilecekler. 


Gençlik ve Spor Bakanlığı Konferans Salonu'nda yapılan toplantıya Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'ın yanı sıra Bakan Yardımcısı Metin Yılmaz, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşarı Faruk Özçelik, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Spor Genel Müdür Yardımcıları, Daire Başkanları, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürleri ve  personeli katıldı. 

SPOR GENEL MÜDÜRÜ MEHMET BAYKAN: "TESİS HAMLEMİZE YAKIŞIR BİR PROJE"
Açılış konuşmaları, proje tanıtım ve sunumun ardından Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan proje ile ilgili bilgiler verdi. Baykan, "Cumhuriyet tarihinin en büyük spor tesisi yatırımı yapıldı. Çok iyi hatırlıyorum, 2011 yılında Bakanlığımız kurulduktan sonra nerede ne tesisimiz var sorgulamaya gittiğimizde tesislerimizi olabildiğince kağıt üzerinde görmeye çalışıyorduk. Daha o zamanlar başlatılan bu çalışma, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yürütmekte olduğu tesis hamlesini yakışır ve yaraşır bir görüntüye vizyonuyla misyonuyla kavuşturacak. 2002 yılında 62 milyon TL bütçeyi tesis inşaatlarına ayıran Kurumumuz, 2013 yılında 525 milyon TL'lik yatırım yapıp, 2014 yılında da 700 milyon TL'yi hedefliyor. Yine 2002'de 30-35 tesis ihalesini ancak yapabilen Teşkilatımız, 2013 yılında 789 spor tesisinden 213 tanesini Sayın Başbakanımızın katılımıyla hizmete açtı. 2014 yılında da yatırım programına aldıklarımızla bin civarında tesis inşaatı devam edecek. Bu anlamda başlatmış olduğumuz projenin spor kartıyla birlikte entegre olarak, tam anlamıyla spor bilgi bankası sıfatına kavuşacağı günler çok yakında" dedi.

GENÇLİK VE SPOR BAKANI AKİF ÇAĞATAY KILIÇ: "SORUMLULUKLARIMIZ BÜYÜK"
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, konuşmasında, "Sizler Bakanlığımızın illerdeki çok değerli temsilcilerisiniz. Hepimizin üzerinde büyük bir sorumluluk var. Bizlerin yaptığı çalışmalarla bir gencimizin dahi kendini daha kuvvetli hissetmesi, özgüveninin artması ve bu doğrultuda başarıya ulaşması büyük mutluluktur. Tesislerin hoş yerleri, güzel yerleri vardır. Ama biz sadece buralara bakmayacağız. Hafta sonunda Samsun Çarşamba'da Gençlik Merkezi'nin içini gezdik. Bazı detaylar tespit ettik. Bu küçük detaylar çok önemli. Bir tesise girince nerede ne var bakıyoruz. Gözümüze her zaman küçük detaylar takılır. Bunlara dikkat edin. Bu hepimizin omuzlarında olan çok büyük sorumluluktur. Bu projeyle birlikte kuracağımız sistemde tesislerimizin eksikliklerini ve güzelliklerini göreceğiz. Daha verimli bir çalışma ortamı olacak" dedi.  

"GENÇLERİMİZ ÜLKEMİZİN GELECEĞİNİN TEMİNATIDIR"

Bakan Kılıç, Olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek sporcuların bu tesislerden yetişeceğini belirterek, "Bir genç kardeşimizin sizlerden aldığı güçle uluslararası müsabakalarda bayrağımızı göndere çektirmesi ne büyük gururdur. Olimpiyatlarda ülkemizi temsil edecek sporcular bu tesislerden yetişecek. Onlarla olumlu iletişimler kurmalıyız. Gençler çok çabuk etkilenirler. Bu hassasiyetlere dikkat edelim. Olumlu diyaloglarımızla kurulan ilişkiler her zaman onların başarılı olmasını sağlayacaktır. Ben bu çerçevede sizlerin çok büyük başarılara imza atacağına inanıyorum. Sizlere güveniyorum. Sizlerin çalışmalarıyla Bakanlığımızın başarıya ulaşacağına inanıyorum. Ama daha önemlisi bu ülkenin evlatlarına güveniyorum. Gençlerimiz ülkemizin geleceğinin teminatıdır" diye konuştu. 


Konuşmaların ardından 81 ilden gelen temsilcilere Toplantı Odası'nda Uygulamalı Sistem Eğitimi verildi.