19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı vesilesiyle Valilik binası önünde tören düzenlendi. İlk olarak Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü hizmet binamızın önünden Muş Valiliği´ne kadar ay yıldızlı bayraklarla gençlik yürüyüşü yapıldı. 19 Mayıs 1919 Atatürk´ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramının 99. yıldönümü töreninde saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı´nın okunmasının ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür vekili Emirhan KARAKAYA günün anlam ve önemi belirten bir konuşma yaptı.

İl Müdür vekili KARAKAYA“ Sayın Valim, protokolün değerli üyeleri, Bugün Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK’ün Samsun’a çıkışının 99.yıldönümünü kutluyoruz. Geleceğimizin teminatı olarak gördüğümüz özgüveni yüksek, milli şuur ve karakter sahibi gençlerimizin 19 Mayıs ruhunu anlamalarına, özümsemelerine ve bu ruha sahip çıkarak vatanını, bayrağını temsil etmelerine büyük önem veriyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ilelebet payidar kalması için ülke nüfusunun %17 sini oluşturan biz gençler, üstümüze düşen görev ve sorumluluğun bilincindeyiz. Bizler ülkemizin gerek içinde gerekse dışında tehdit amaçlı oluşabilecek her türlü teröre, şiddete ve kör ideolojilere hiçbir surette prim vermeyeceğiz. Bugünü vesile kılarak başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad eder, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı tebrik ederim. ” şeklinde konuştu.

Gösteriler Büyük Beğeni Topladı

İlk olarak taekwondo kursunun minik öğrencileri sahne aldı. Öğrenciler, yaptıkları gösterilerle tüm katılımcılardan alkış aldılar. Miniklerin ardından sırasıyla güreş jimnastik ve karate dallarında gösteriler yapıldı. Bu sportif gösterilerde katılımcılar tarafından dikkatle izlendi. Alanda kurulan tenis, mini golf, dart stantlarının gezilmesinin ardından  program sona erdi.