Sporun geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması, çocuk ve gençlerimizin spora teşvik edilmesi, her yaştaki vatandaşımızın sağlıklı bir yaşam için beden eğitimi ve spor faaliyetlerine katılımın sağlanması amacıyla 23-27 Nisan 2019 tarihleri arasında farkındalık oluşturmak amacıyla “Haydi Muş Spora” sloganı ile 20 Branşta gerçekleştirilecek olan ‘Muş Olimpiyatları’ açılış programı Şehir Stadyumumuzda yapıldı.

Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz bünyesinde geliştirilen Mehter takımıyla Valiliğimizin önünden Şehir Stadyumuna halkımız ve sporcularımızla beraber kortej yürüyüşü gerçekleştirildi.

Açılış programına katılan Muş Valisi Sayın Doç. Dr. İlker Gündüzöz ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Emrullah Güler yapılan geçiş seremonisinin ardından açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Yapılan konuşmalarının ardından Muş Valisi Sayın Doç. Dr. İlker Gündüzöz, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Emrullah Güler, Muş Belediye Başkanı Feyat Asya tarafından ilimizde ilk defa yapılan Muş Olimpiyatlarının açılış meşalesi yakıldı.

Etkinlik kapsamında İlimizde ilk defa yapılan Atlı Okçuluk gösterileri yanında Halkoyunları, Okçuluk, Güreş, Eskrim, Taekwondo, Karate, Atletizm ve Uçurtma etkinlikleri yapıldı.

Stadımızda mahalle ve köylerimizin spora olan ilgisini arttırmak amacıyla mahalle ve köy muhtarlarımız arasında Muş Valisi Sayın Doç. Dr. İlker Gündüzöz’ün başlama vuruşunu yapmasıyla futbol farkındalık maçı yapıldı.

Muhtarlarımızın yaptığı futbol farkındalık maçı galibine ve Atletizm yarışmalarında dereceye giren sporcularımıza Valimiz Sayın Doç. Dr. İlker Gündüzöz tarafından kupa ve madalyaları takdim edildi.