19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında hükümet konağı önünde bulunan Atatürk büstüne çelenk koyma programı düzenlendi. Ardından Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü önünde toplanan sporcu ve antrenörlerimiz, Muş Valiliği’ne kadar yürüyüş yaptı. Yürüyüşe Muş Valisi Vedat Büyükersoy ve eşi Zehra Kadriye Büyükersoy, İl Garnizon Komutanı Kıdemli Kurmay Albay İsmail Işık, Belediye Başkanı Feyat Asya, Cumhuriyet Başsavcısı Ömer Sönmez,  Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali Kartal ve çok sayıda sporcu katıldı. Muş Valiliği önüne gelen kalabalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okudu. Burada bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali Kartal, “Türk gençliği olarak sizler, kendinize duyulan güveni asla boşa çıkarmayacak, şehitlerimizin emaneti olan bu aziz topraklara ve aziz milletimize karşı görev ve sorumluluklarınızı en güzel şekilde yerine getireceksiniz. Buna olan inancımız sonsuzdur. Sizler bu ülkenin her şeyi, geleceği ve ışığısınız. Umuyor ve inanıyorum ki, Türk gençliği Atatürk’e ve milletine yakışır bir şekilde yetişip, kendisinden beklenenleri layıkıyla yerine getirecektir” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Milli Kayakçı Güllü Akalın, Vali Vedat Büyükersoy’a bayrak takdim etti. Halkoyunları gösterisi ile devam eden programda şiirler okundu, boks, jimnastik, judo, güreş, tekvando gösterileri yapıldı. 2014 -2015 yılında ulusal ve uluslararası yarışmalarda dereceye giren sporculara ödülleri verilerek sportif stantların gezilmesiyle program son buldu.

KEMAN DİNLETİSİ VE TİYATRO GÖSTERİSİ

Gençlik Haftası kutlamaları Gençlik Merkezimizde gerçekleştirilen Keman Dinletisi ve "Ya Umutlar Biterse" konulu Tiyatro Gösterisi ile sona erdi.

Kutlama programına Vali Vedat BÜYÜKERSOY, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürümüz Ali KARTAL ve Gençlik Merkezi Müdürümüz Murat KARATAŞ katıldı.

Gençlik Merkezi üyelerimiz tarafından ilgiyle karşılanan program katılımcalara keyifli anlar yaşattı.

Programında emeği geçen Keman eğitmenimiz Serpil AKTAŞ, Tiyatro eğitmenimiz Muhammed KAÇMEN ve kursiyerlerimize teşekkür ediyoruz.