Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Nisan ayından itibaren maddi durumu iyi olmayan ve iyi bir eğitim alarak üniversitelerin beden eğitimi ve yüksekokullarında eğitim almak isteyen öğrenciler için ücretsiz kurs açtı. İl Müdürü Ali Kartal´ın desteklemeleri ve Antrenörler Naim Koçlardan ile Yunus Kandemir tarafından yapılan idmanlar sayesinde ilimizde üniversite eğitimi açısından çok büyük bir başarı elde edildi. Nisan ayı içerisinde başlayan ve tamamen ücretsiz olan kurslara katılan 50 kişi, antrenörler tarafından stat antrenmanlarıyla çalışmalarına başladılar. Ardından İl Müdürlüğü tarafından verilen destekle salon antrenmanlarına da başlayan öğrenciler, 6 aylık süre boyunca sıkı bir çalışma temposu içerisine girdiler. Geçen bu süre sonunda üniversiteler tarafından açılan sınavlara giren 50 öğrenciden 41´i sınavları başarıyla geçerek üniversite hayatına atılmayı başardılar. Bu yıl üniversite kazanan öğrencilerle birlikte 2012 yılından bu yana toplam 137 öğrenci üniversiteli oldu. Kursa katılan öğrenciler arasında il merkezinin yanı sıra ilçelerden de birçok öğrenci bulunuyor.

 

Öğrencilerden Kartal´a Teşekkür Ziyareti

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü destekleriyle açılan ve Antrenörler Naim Koçlardan ile Yunus Kandemir tarafından verilen eğitimlere katılan 50 öğrenci, tamamen ücretsiz olan kurs nedeniyle İl Müdürü Ali Kartal´ı ziyaret ettiler. Öğrencilerin, gençlerin üniversite kazanmalarında özveri gösteren Kartal, makamında ağırladığı öğrencilerle bir süre sohbet etti. Sınavlarında başarılı olan öğrencileri tebrik eden Kartal, kazanamayanlara ise önümüzdeki yıl daha çok çalışıp üniversiteye girebileceklerini belirtti. Amaçlarının gençliği kazanmak ve onların iyi bir eğitim almalarını sağlamak olduğunu ifade eden Kartal, ziyaret sırasında yaptığı açıklamada: “Bizim 2012 yılından beri, yani ben burada görev yapmaya başladıktan sonra Gençlik Merkezi bünyesinde açmış olduğumuz beden eğitimi ve spor yüksekokullarına hazırlık mülakat kursları çerçevesinde, bu yıl 41 arkadaşımız ülkemizin çeşitli üniversitelerinde beden eğitimi ve spor yüksekokullarına yerleşmişlerdir. Biz bu gelişmeden dolayı çok çok mutluyuz. Burada emeği geçen özellikle spor şube müdürümüze, tesislerdeki çalışanlarımıza ve tesis şube müdürümüze, bu çalışmaları yapan antrenörlerimize çok teşekkür ediyor, gençlerimize de başarılar diliyorum. İnşallah bunun devamı da artarak gelecektir. Buradaki amacımız gençlerimiz sağda solda dolaşacağına, çok zor şartlar altında üniversite sınavlarına hazırlanacağına buraya gelsinler. Bizler gençlerimizi Gençlik Merkezi bünyesinde açmış olduğumuz kurslarla üniversiteye hazırlıyoruz. İnşallah bu üniversite kazanan 41 arkadaşımız üniversitelerini bitirip hayata atılacaklardır. Bundan dolayı hakikaten bizim mutluluğumuz büyük. Tarifi olmaz bir mutluluk var bizde. 2012 yılında yine 20 gencimiz, 2013 yılında 42 tane gencimiz, 2014 yılında 34 tane gencimiz ve 2015 yılında da 41 tane gencimiz üniversitelere yerleşme başarısı göstermişlerdir” ifadelerini kullandı.

 

“Emeklerini boşa çıkarmadığım için çok mutluyum”

İl Müdürü Ali Kartal´a yaptıkları ziyaret sonrası Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü binası önünde hatıra fotoğrafı çektiren öğrenciler, antrenörleri Naim Koçlardan ve Yunus Kandemir´e teşekkür ettiler. Burada görüşlerini aldığımız öğrencilerden Kader Taş, verilen desteği boşa çıkarmadığı için çok mutlu olduğunu ifade etti. Ücretsiz kurs sayesinde 41 arkadaşıyla birlikte üniversite eğitimi almaya hak kazandıklarını ifade eden Taş: “Ben Varto´dan geliyorum. Gençlik Merkezi bünyesinde açılan ücretsiz beden eğitimi ve spor yüksek okulu hazırlık kursuna Haziran ayında gelmeye başladım. Burada 3 ay boyunca gerçekten çok çalıştım. Burada 50 arkadaşımla birlikte çok çalıştık, çok çabaladık. Bu kurs sayesinde 41 kişi üniversitelerin beden eğitimi ve meslek yüksekokullarını kazanmayı başardık. Ben de Kars Sarıkamış Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu´nu kazandım. Kursa ücretsiz olarak geldik ve isteyerek geldiğim bu kurs sayesinde üniversiteyi kazandım. Bizlere büyük destek veren İl Müdürümüze ve antrenörlerimize çok teşekkür ediyorum. Onların emeklerini boşa çıkarmadığım için çok mutluyum” dedi.

Malazgirt İlçesi´nde ikamet eden Sefa Yunt adlı öğrenci ise: “Ben spor lisesi mezunuyum. 5 ay boyunca Naim ve Yunus hocam nezaretinde üniversiteyi kazanmak için çok çalıştık. Çalışmalar sonrası sınavlara girdim. Üç üniversiteye başvurdum, Ankara, Eskişehir ve Dicle Üniversitesi´ne. Üçünü de kazanma başarısı gösterdim. Ama tercihim Ankara Üniversitesi oldu. 50 kişiden 41 kişi üniversiteleri kazanmayı başardık. Kazanan arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Ayrıca antrenörlerime ve İl Müdürümüz Ali Kartal´a çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

“Yüzde 90´ın üzerinde başarı yakalamaktayız”

Ücretsiz kursta antrenör olarak görev yapan, Kafkas Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği Bölümü Mezunu ve aynı zamanda badminton antrenörü olan Yunus Kandemir, kursa ilişkin açıklamalarda bulundu. 50 öğrenciden 41´inin üniversiteyi kazanmasının çok büyük bir başarı olduğunu vurgulayan Kandemir: “Bu işi Muş İli´nde yaklaşık 13 yıldır yapan iki antrenörüz biz. Kurs ortağım ise Naim Koçlardan. O da Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü´nde uzun yılladır atletizm antrenörlüğü yapmaktadır. Her yıl açtığımız kurslarda yüzde 90´ın üzerinde başarı yakalamaktayız. Bu işi de bu sene 4 Nisan 2015´de stat antrenmanlarıyla başladık ama onun öncesinde Kasım ayının sonlarına doğru, öğrencilerimizin üniversiteleri daha rahat kazanabilmeleri için özgeçmiş evraklarını düzenledik” dedi. Altı ay süren çalışmalara ilişkin detaylı açıklamalarda bulunan Kandemir, desteklerinden dolayı İl Müdürü Ali Kartal´a teşekkür etti. Kandemir konuşmasında: “Bu hazırlık sporcu lisanslarıyla birlikte götürdüğümüz üniversiteleri daha rahat kazanmalarına yardımcı olmuştur. Antrenmanlarımız dediğim gibi 4 Nisan itibariyle başladı. Yaklaşık 2 ay boyunca stat ve kondisyon antrenmanlarıyla devam etti. Mayıs ayının sonlarına doğru ise salon antrenmanlarımız başladı. Salon antrenmanlarımızda arkadaşlarımıza özellikle teknik açıdan yardımcı olmaya çalıştık. Haziran ayı ortalarından itibaren sınavlar başladı. Şu an 50 öğrencimizden 41´i üniversiteleri kazanmış durumda. Bu öğrencilerimiz Türkiye´de 14 tane üniversiteyi kazanmışlardır. Tabi bu başarı sadece bizim başarımız değil. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sayın Ali Kartal´ın da çok büyük emekleri var üzerimizde. Başka illerde kursiyerler statları kullanma imkanı bulmakta zorlanırken biz, aylarca hem stadı hem de spor salonlarını kullanma imkanı bulduk. Dediğimiz gibi bu Ali Kartal´ın bizlere ve öğrencilere vermiş olduğu büyük bir destektir. Bu hiçbir ücret karşılığında yapılmamış bir destektir. Bu destekler ve bizlerin çalışmaları sayesinde 50 tane öğrenciden 41 tanesine üniversiteyi kazandırmış bulunmaktayız. Bu sadece Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi´nde değil, Türkiye´nin birçok yerinde ulaşılması zor bir başarıdır. Sonuçta 6 ay gibi uzun bir süreden bahsediyoruz. Yeri geldi Ramazan´da oruç sonrası, sabah erken saatlerde çalıştık ve bunun mükâfatını aldık. Bu başarıda emeği geçen İl Müdürümüz Ali Kartal´a, Antrenör Naim Koçlardan hocama, tesis yetkililerimize çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.