Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından, 2018 - 2019 Eğitim-Öğretim yılının sona ermesiyle başlayacak olan, çocukların yaz aylarında vakitlerini daha verimli geçirebilmesi ve sporla tanışmalarını sağlamak amacıyla başlatılan İl Spor Merkezleri ve Engelliler İl Spor Merkezleri açılış programımız çok sayıda veli ve sporcularımızın yer aldığı Kortej Yürüyüşü ve çeşitli gösterilerle Şehir Stadyumunda yapıldı.

İl Spor Merkezleri ve Engelli İl Spor Merkezleri Açılış Programımıza Vali Yardımcısı Sayın Abdulkadir Okay, Garnizon Komutanı Vekili Mahmut Eskiçarlı, Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Emrullah Güler, İl Protokolü ve vatandaşlar katıldı.

Açılış programına katılan Vali Yardımcısı Sayın Abdulkadir Okay ve Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Emrullah Güler yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından açılış konuşmalarını gerçekleştirdiler.

Yapılan gösterilerin ardından açılış programımıza katılan sporculara Vali Yardımcımız Sayın Abdulkadir Okay, Garnizon Komutanı Vekili Mahmut Eskiçarlı ve İl Müdürümüz Emrullah Güler tarafından spor malzemeleri dağıtıldı.

Türkiye’nin 81 ilindeki İl Spor Merkezlerinde 05 – 18 yaş grubundaki çocuk ve gençlerin ücretsiz bir şekilde yararlanabileceği eğitimler, ilimizde 17 branşta (Atletizm, Basketbol, Badminton, Boks, Cimnastik, Eskrim, Futbol, Güreş, Hentbol, Karate, Kayak, Masa Tenisi, Taekwondo, Kort Tenisi, Voleybol, Satranç, Yüzme(Ücretli)) düzenlenecek.